Höst inspiration - Bilder från butikerna
Glasmosaik krukor

Äntligen kom den!
En kruka som kan användas både som ljuslykta och att ställa sina blommor i. Finns i 6 olika modeller och storlekar. Men skynda skynda, den går åt i rasande fart och är slut hos leverantören.Alla lökar halva priset

Än går det att sätta ner lökarna i jorden!

Nu
alla lökar för halva priset


De första Hyacinterna


HYACINT - HYACINTHUS ORIENTALIS
PRIS: 20:- st

Nu har de första Hyacinterna kommit!
Dom köps in från Holland än så länge i väntan på dom svenska som borde dyka upp vecka 46-47 då priset även sänks till 15:- st. Vi handlar våra svenska hyacinter från Sörby, en Gävleodlare då vi alltid försöker i möjligaste mån handla så lokalt som möjligt.

Ni bara måste se våra nya söta hyacint-glas som vi designat själva. Glasen har ingraverade rutmönster och kostar 39,50:- st.Månadens blomma, Cyklamen


CYKLAMEN - CYCLAMEN PERSICUM

Cyklamen är den blomma vi säljer mest av just nu, inte konstigt med tanke på den underbart doftande skönheten i härliga färger. Den tål ner till 3- grader och passar därför utmärkt i dina höstplanteringar och står sig mycket länge utomhus.

Vattning: 2 ggr i veckan under blommning. Vattna underifrån med kallt vatten.
Näring: Varannan vecka under blommingen.
Placering: Svalt och ljust.
Tips: Döda blommor och blad rycks upp med ett fast tag om stjälken så att hela stjälken bryts rakt av från rotknölen. En slokande trött cyklamen kan man pigga upp genom att ställa den på 3-4 isbitar och låta den suga upp smältvattnet. Ställ aldrig cyklamen ovanför ett element.Välkommen!

Hej & välkommen till blomsterriket Falun och Kupolens blogg.

Här kan ni läsa om bla nyheter, blomsterskötsel, erbjudanden och framför allt bli inspirerade. Varje månad lägger vi ut någonting som vi kallar "månadens blomma" då vi valt ut en av de populäraste blommorna eller någon vi tycker är intressant just då. Då skriver vi bla om skötsel, tips och priser.

Du får även lära känna våran personal lite bättre och läsa om deras personliga tips.

Håll utkik efter uppdateringar, hoppas ni gillar våran blogg!

/Blomsterriket Falun & Kupolen

RSS 2.0