Här kommer årets tomteparad


Tomteflickan Lotta 89,50:-


 

Tome & Tova i 4 storlekar från 99,50:-


Gustav 249:-


Melker 25:- 39,5:- 59,50:-


Sittande tomte från 59,50:-


Stjärngosse 69,50:-
Månadens blomma, Azalea

Nu när julen närmar sig med stormsteg säljer vi mycket azaleor i butiken.

Den kommer ursprungligen från fjärranöstern och har odlats sedan 1800 talet i Europa. Azalean tillhör samma släkt som Rhododendron busken, och heter också på latin Rhododendron Sumsii.

Att azalean är en svårskött blomma är numera en myt. Borta är lerkrukan som gjorde att blomman lätt torkade ut. Vattna azalean med mjukt ljummet vatten ca 1-1/2 om dagen. (Med mjukt vatten menas att det är kalkfritt, kannan har stått ett tag eller kokt avsvalnat vatten) Näring behövs inte när den blommar. Förr sänkte man ner hela krukan i vatten och lät det bubbla ett tag. Risken med detta, att blommorna har plastkrukor, är att de lätt blir övervattnade och får gula blad som faller av.

Azaleor kan placeras även inne i ett rum, men knoppiga exemplar behöver ljus för att slå ut. Undvik varma element. Om du inte låter din azalea torka ut och sköter den rätt, kan du njuta av den länge!

Just nu pågår Kronprinsessan Viktorias fond i butiken. Fonden ger extra stöd till barn och ungdomar med kroniska sjukdomar och olika funktionshinder. Insamlingen sker i samarbete med odlare och handel. 2:- av azaleapriset går oavkortat till Viktoriafonden i Radiohjälpen 901950-6

År 2002 när denna fond startade, sålde vi mest azaleor av alla blomsteraffärer i sverige. Då fick Anders (Butiksägare och chef) åka till Stockholm och mottaga ett diplom av självaste Kronprinsessan.


Crown krukan

Nyhet: Crown krukan från Basic Trading.

Den lilla är även jätte fin som ljuslykta.
Det finns silverrosor i samma serie som är söta till.

Stor - 179:-
Mellan - 79,50:-
Liten - 39,50:-
Stor silverros - 39,50:-
Liten silverros - 20:-
Torrino kruka

Torrino kruka i brunt och vitt. Krukan finns i tre storlekar finns även vas och skål. Passar utmärkt till tazetterna. Vi har fyllt ut med mossa och glaskross i planteringarna.


Liten alkottskrans 125:-

RSS 2.0